Havets dag i Falsterbokanalen

Den 1 augusti är det Havets dag i Falsterbokanalens hamn.

Banner

Välkomna till en fantastisk dag vid Havet

Kusten och Havet runt Falsterbohalvön både påverkar oss alla och påverkas av oHavets dag_2ss alla, oavsett om man är bofast eller en gästande turist.

Huvudsyftet med dagen är att belysa havets betydelse som livsmiljö och särskilt uppmärksamma förändringarna i det, samt att visa på det ökade skyddsbehovet för vårt marina kulturlandskap. Dessutom kommer olika verksamheter, som har anknytning till vår kust och vårt hav, att presentera sig.

Du kommer också att få möjlighet att prova på en hel del kul på havet…vad sägs om att åka RIB-båtpaddla kanot, testa Vindsurfing eller Stand Up Paddle eller varför inte sätta Segel och ge dig ut på det blå i en av klubbens Jollar

Aktiviteterna passar för alla oavsett om du är ung eller äldre, garvad Sjöbuse eller en Landkrabba

 

Microsoft PowerPoint - 2013-01-24 SKHC

 

Under våren har verkligen Marinarkeologi satt sin prägel på kartan runt Falsterbonäset.
Lunds Universitets Havsresan har varit ett flitigt förekommande i medierna. Havsresan kommer att presentera de upptäckter som man gjorde under våren kring flygplansvraken från andra världskriget.

 

 

HD5

Kampen fortsätter! Fjorårets sjöslag bland de politiska partierna i Vellinge kommun fortsätter genom Kanalkampen, en tävling där politikerna får visa vad dom går för i både samarbete, styrka och engagemang.

 

 VÄLKOMMEN!